Ijshockey school

hoe werkt de ijshockeyschool

wil jij leren ijshockeyen?

Wil je ijshockeyen en leren schaatsen?
De ijshockeyschool is iedere maandag van 16:00 tot 17:00 voor kinderen van 4-10 jaar

We zorgen ervoor dat je veilig en goed beschermd het ijs op gaat. Daarom liggen er scheenbeensbeschermers, een helm, handschoenen, een stick en ijshockeyschaatsen voor je klaar. Als je het nog moeilijk vindt om te schaatsen, dan hebben we een heel aardige en goede, professionele ijshockeytrainer die jou goed kan leren schaatsen.

Plezier staat voorop

De IJshockeyschool is de plek waar kinderen voor het eerst leren schaatsen. Hier leer je spelenderwijs goed schaatsen en naarmate je beter wordt schuif je een groep door.In de eerste groep leren kinderen de basis van het schaatsen en worden ze vertrouwd met het gladde ijs. Er zijn trainers beschikbaar om je één op één te begeleiden. Ook zijn er rekjes beschikbaar om balans te vinden. Met een trainingsprogramma speciaal voor de allerkleinsten leren de kinderen snel zelfstandig schaatsen.

Zodra je zelfstandig kunt schaatsen ga je naar de volgende groep. Hier wordt getraind op schaatstechniek met oefeningen en spelletjes waarbij spelenderwijs de techniek van het schaatsen geleerd word.

In de laatste groep wordt je klaargestoomd om echte ijshockeyers te worden en door te stromen naar een ijshockeyteam. Hier speel je in een eigen wedstrijdshirt en ga je met je eigen team trainen en wedstrijden spelen.

Plezier staat voorop. Door spelenderwijs te leren schaatsen zal het zelfvertrouwen groeien. Het leren schaatsen zal heel snel gaan!

Wat heb je nodig?

Als je al schaatsen hebt dan kun die het beste meenemen. Die ben je gewend en weet je zeker dat ze passen. Heb je geen schaatsen, geen nood, wij hebben vele schaatsen in verschillende maten te leen.

Omdat het ijs zo hard is en er met sticks en pucks gespeeld word, is het belangrijk goede bescherming te hebben. Wij hebben alle beschermers, die je nodig hebt te leen voor jou. Zo ben je goed beschermd. Ook een passende stick hebben wij te leen.

IJshockey is een intensieve sport. Een bidon met water is fijn om water te kunnen drinken tijdens de drinkpauze.

Als je voor het eerst komt is een joggingbroek of trainingspak voldoende om je beschermers over aan te doen. Omdat je het warm gaat krijgen is een dikke trui en jas niet echt nodig.

Hoe werkt het als ik mij heb aangemeld?

Als jij je hebt aangemeld is bekend dat je komt. Je wordt geïnformeerd over de trainingsdata,-en tijden en waar jij je moet melden. Je krijgt dan beschermers, eventueel schaatsen en wordt uitgelegd wat er gaat gebeuren.

Bij de training zijn voldoende begeleiders om vragen aan te stellen over het aandoen van de beschermers, maar kom wel ruim op tijd. Het uitzoeken en aandoen kost meer tijd dan je denkt. Zeker de eerste keer. Als je 15 minuten voor de start van de training er bent is dat voldoende.

Ben je aangekleed en heb je je beschermers, schaatsen en en helm op, dan is het tijd om naar het ijs te gaan.

Vind je het helemaal geweldig na 2 lessen. Dan kun jij je lid worden en ben je een echte ijshockeyer.

WAAROM OP IJSHOCKEY?

  • IJshockey is een hele coole en stoere sport
  • Van ijshockey krijg je heel veel zelfvertrouwen
  • ​Je leert doorzetten
  • ​Je leert omgaan met discipline
  • ​Je leert vaardigheden die een ander niet zomaar kan
  • ​Je wordt letterlijk en figuurlijk een sterker persoon

Inschrijven