Utrecht blijft stevig op de derde plek in de Eredivisie na een 4-3 overwinning op Red Eagles Den Bosch, voor meer dan 650 enthousiaste fans op de Vechtsebanen.

Utrecht opende de score op bijzondere wijze: Indy Bontan, net uit de strafbank, kwam alleen voor de goal na een slimme pass. Hij bleef ijzig kalm en schoot de puck feilloos achter de keeper van Den Bosch. Maar de bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen en kwamen nog voor het einde van de eerste periode terug tot 1-1, waardoor de strijd helemaal open lag.

In de tweede periode begonnen de Red Eagles fel en wisten ze de leiding te pakken met een strakke one-timer. Toch gaf Utrecht direct antwoord: slechts 30 seconden later was het Brock Montgomery die in de powerplay genadeloos toesloeg, de gelijkmaker binnen schoot en de wedstrijd weer op scherp zette.

In de derde periode komt Utrecht los van Den Bosch. Met twee snelle doelpunten zette Utrecht de toon: Jason Boereboom schiet de puck langs de goalie, gevolgd door een schitterende actie van Ramses van Brunschot die vlak na Jason het net vond. Hoewel Den Bosch nog een keer wist te scoren en de spanning even terug leek te brengen, hield Utrecht stand.

De ster van de avond was zonder twijfel Eline Gabriele, die haar eerste overwinning als goalie voor de Dragons veiligstelde. Met enkele cruciale reddingen in de slotfase hield ze haar team overeind. Haar indrukwekkende prestatie werd beloond met de titel ‘Speler van de wedstrijd’. De drie punten bleven in Utrecht, en het team bewees opnieuw dat ze niet voor niets in de top van de Eredivisie meedraaien.

Update Red Eagles speler:
Na de hechtingen in zijn oor en een grondige controle, bleek gelukkig dat zijn gehoor geen blijvende schade had opgelopen en is hij weer thuis.

Utrecht Dragons

Goals / Assist:
1) Indy Bontan (12) / Jerry Kinneging (22)
2) Brock Montgomery (29) / Jerry Kinneging (22) / Alexander Makarin (13)
3) Jason Boereboom (15) / Matt Caranci (19) / Alexander Makarin (13)
4) Ramses van Brunschot (76) / Wessel Copier (51)