Wie kan de Utrecht Dragons fan meer op de hoogte brengen van Red Eagles Den Bosch dan onze verdediger Jerry Kinneging? De Utrechter speelde in twee eerdere periodes bij de Bosschenaren, deed daar ook ervaring op in de Beneliga, maar keerde weer terug op het oude nest. Komende zaterdag het treffen met Red Eagles Den Bosch op de Vechtsebanen. Een uitgelezen mogelijkheid om de Utrechter zijn licht te laten schijnen op die wedstrijd.

Voor de fans die Jerry nog niet kennen, hierbij wat gegevens:

Jerry Kinneging
Leeftijd: 
28
Positie: 
Defense
Clubs: 
IJCU Dragons, Red Eagles Den Bosch, Amsterdam Tigers, IJCU Dragons, Red Eagles Den Bosch, Utrecht Dragons
NL Team: 
U18
Werk: 
Timmerman. Ik heb een eigen timmerbedrijfje.
Hobby’s buiten het ijshockey: 
Vissen (op karper). Vind het ook lekker om te sporten. Kan niet zo goed tegen mijn verlies, al moet ik zeggen nu ik iets ouder word, dat ik het wel wat makkelijker een plekkie kan geven. 
Favoriete muziek: Alleen maar Nederlandstalige muziek. Staat bij mij de hele dag aan.

Jerry, na een jaartje weer op het oude nest. Kon je je geboortestad toch niet missen?
Klopt, al je maatjes zitten toch in Utrecht waar je mee bent opgegroeid in het ijshockey. Dus dat kriebelt wel, hoewel ik het bij Den Bosch ook leuk heb gehad. Maar mijn hart ligt toch in Utrecht.”

Vorig seizoen nog door onze fanatieke supporters toegezongen toen je met Den Bosch tegen Dragons speelde in Utrecht. Heeft dat nog meegewogen in de terugkeer naar Dragons?
“Dat was wel mooi om mee te maken en ben zeker blij met de steun van de fans. Dat je dan ook nog scoort in beide wedstrijden was wel apart. Je bent toch altijd net iets gretiger tegen jouw oude club. Maar leuk weer om terug te zijn.”

Hoe bevalt de terugkeer tot nu toe?
“Tot nu toe prima, het is wel fijn als iedereen er weer is. Nu heb je nog blessures en schorsingen. Maar het bevalt me uitstekend. De onderlinge sfeer is goed en we hebben een goede en leuke staf waarmee het goed klikt.”

Wat verwacht je van de wedstrijd tegen Red Eagles?
“We gaan zeker 110% geven. Punten moeten in Utrecht blijven. Het is sowieso een belangrijke wedstrijd. En we hebben natuurlijk nog wat goed te maken na de oefenwedstrijd voor dit seizoen.” (0-4 nederlaag op de Vechtsebanen na eerder in Den Bosch te hebben gewonnen red.)

Wat is de verwachting voor dit seizoen?
We moeten in ieder geval voor de playoffs gaan. Dat zouden we natuurlijk wel moeten halen. Maar daarbij is het ook zaak om zo hoog mogelijk te eindigen. Voor ons is het belangrijk dat er steeds meer publiek de weg naar de Vechtsebanen weet te vinden. Want hoe meer publiek, hoe harder we gaan!!!”

Uiteraard hebben we ook weer contact met onze coach. Allereerst even kort over Jerry.
Tonny, vorige week hadden we het over het gemis van de ervaren Vince van de Kraak. Hoe fijn is het dan dat Jerry Kinneging op het oude nest is teruggekeerd?
“Heel belangrijk, één van de eerste spelers waar ik achteraan ben gegaan deze zomer. Dus heel blij dat ik hem kon overhalen. Leider in kleedkamer, op het ijs, veel ervaring, ligt goed in de groep, een positieve jongen.”

Nog contact gehad met Stefan na zaterdag 😊?
“Toevalling kwam ik hem de volgende dag tegen bij mijn moeder. Ga elke zondag even bij haar op visite. We hebben er wel even kort over gesproken, maar heb hem wel alvast gewaarschuwd dat het op de Vechtsebanen anders zal gaan. Dan blijven de punten in Utrecht”

Een 8-3 nederlaag. De eerste twee perioden zagen er hoopvol uit qua score. Waar ging het mis in de derde periode?
“De eerste twee perioden liep het keurig samen op. Door vreemde scheidsrechterlijke beslissingen liep het van ons weg. Eerst aan het einde van de tweede periode een onterecht afgekeurde goal van Makarin. Als klap op de vuurplijl krijg hij zelfs nog een straf. Dus in plaats van met een 4-3 voorsprong ga je nu de derde periode in met een 5 op 3 powerplay en zij maken daar goed gebruik van. Niet voor het eerst dit seizoen dat we te maken hebben met vreemde beslissingen. Maar daar moeten we mee dealen en we kunnen het niet altijd op de scheidsrechters afschuiven. Maar je hebt in mijn ogen wel te maken met een geflatteerde uitslag. Daarom ook mijn vertrouwen dat we in Utrecht voor de winst kunnen gaan tegen Eindhoven.

Als we 5 op 5 spelen, kunnen we denk ik elk team goed partij geven, ook de beste teams. Nu moet je toch meer beroep doen op bepaalde lijnen waardoor die weer minder fris zijn en je minder door kunt wisselen.”

Zaterdag weer een thuiswedstrijd op de Vechtsebanen. De tegenstander is Red Eagles Den Bosch. Staan momenteel op plek 10 met 1 overwinning (Dordrecht Lions). Nog geen Vince van de Kraak (geblesseerd) en Martijn Geerligs (schorsing). Nog schade opgelopen in Eindhoven?
“Nee, geen schade opgelopen, dus dit zijn de enige twee die we missen. Zijn natuurlijk wel twee belangrijke spelers, maar daar zullen we mee moeten leven. Van de resultaten in de oefenwedstrijden tegen Den Bosch weten we dat het een gevaarlijke ploeg is die weinig goals weggeeft. Met het scoren van goals hebben wij nogal moeite, dus we moeten scherp zijn. Wel een must overwinning, want we willen afstand met ze houden op de ranglijst.”

In ieder geval geen wedstrijd van FC Utrecht op hetzelfde moment. Hopelijk weer een goede publieke opkomst?
“Dat hoop ik wel, we hebben echt iedeereen nodig om de sfeer in de hal te krijgen. Die extra sfeer is toch een extra motivatie voor de spelers. Als dat samenvalt, kunnen we er weer wat moois van maken aanstaande zaterdag.”

Utrecht Dragons speelt zaterdagavond om 20.30 uur de thuiswedstrijd tegen Red Eagles Den Bosch. De warming-up begint om 20.00 uur en de hal is open vanaf 19.30 uur.

Kaarten zijn te koop via Ticketmaster: € 12,50 volwassenen – € 7,50 jeugd

Kaarten bij de ijsbaan: € 15,- volwassenen – € 10,- jeugd

Volg Utrecht Dragons ook op: InstagramFacebookX