Dat was het dan. Utrecht had zondagnacht niets meer in de tank en verliest met 7-2 van Groningen in een uitverkochte Kardinge ijshal. Na een zware eerste 2 periodes en een achterstand van 6-0 ging Utrecht uit voor de derde periode met niets te verliezen en iets te bewijzen.

De periode was gevuld met harde klappen en enkele fysieke schermutselingen met veel penalties tot gevolg. Vince van de Kraak scoorde Utrechts eerste doelpunt van de wedstrijd. Indy Bontan werd uit de wedstrijd gegooid vanwege een ‘spearing’-penalty. Met minder dan een minuut te spelen zou Broderick Black nog een laatste keer scoren voor Utrecht met een prachtige Nikita Kucherov “no-move” goal. Vechtend tot de laatste seconde besloot Teun Landzaat GIJS nog een laatste keer te laten betalen voordat hij werd cross-checked en besprongen door een andere GIJS-speler. Er ontstond chaos. Teun werd uit de wedstrijd gegooid en de speler van GIJS kreeg een ‘match penalty’ opgelegd waardoor hij niet meer mag deelnemen aan de halve finales.

We willen iedereen bedanken voor een geweldig seizoen. Bedankt aan de spelers, coaches, sponsoren en fans die de afgelopen 6+ maanden genoeg spannende momenten hadden om te juichen. We bedanken in het bijzonder alle vrijwilligers. Zonder jullie zou dit team niet zijn waar het nu staat.

See you next season. Go Dragons!


HockeyData Game Report

HockeyData Game Sheet